| Autor |
|
pysia34
nie reagowanie na kolejne ostrzeżenia
Aktualnie: Offline Posty: 1277
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 14:22 |
|
|
|
Zawsze jak to naród narzekamy ale za to niezmiernie żadko chwalimy :) Ja tym razem dla odmiany pochwalę sklep w Poznaniu w którym jestem zresztą dość często 2-3 razy w miesiącu. Bardzo mi się podoba opieka nad zwierzętami w tym sklepie. Jest sporo ptaków zresztą innych zwierzaków również i codziennie są one wypuszczane w trakcie karmienia zmiany wyściółki w pomieszczeniu za specjalnymi drzwiami gdzie chasają biegają ogólnie wariują kąpią się w piasku itp. ogólnie wyglądają na niezmiernie szczęśliwe :) Zaznaczam że nie jestem z tym sklepem w żaden sposób związana ani koligacjami rodzinnymi ani zawodowo. Zawsze bywam tam rano około godziny 10 i zawsze widzę jak wszystko baraszkuje :)
|
| do góry |
|
| |
Bazyla

Aktualnie: Offline Posty: 1946
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 15:11 |
|
|
|
O jakim sklepie mowa?
__________________ Pozdrawiam,Bazyla
www.garnek.pl/bazyla
|
| do góry |
|
| |
pysia34
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 19:52 |
|
|
|
sorki :) o sklepie zoologicznym w M1 na Franowie :)
Wypowiedz byla edytowana przez: pysia34 28 stycznia 2010 o godzinie 19:52
|
| do góry |
|
| |
PapugaMiki38

Aktualnie: Offline Posty: 315
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 20:07 |
|
|
|
Piasku nie powinno być,ale to szczegół To świetnie,że są jeszcze sklepy,dla których zysk e sprzedaży to nie wszystko.
__________________ Blog:)
Pozdrawiam
|
| do góry |
|
| |
pysia34
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 20:16 |
|
|
|
w piasku kąpały się pieski preriowe i szynszyle ptaki w wodzie w kuwecie wystawionej na środku :) no nie wszystkie ale fajnie było poptrzeć, jest tam od długiego czasu alexa fakt że sama i za kosmiczną cenę ale to w końcu sklep ma jednak zabawki i widziałam ją nieraz wypuszczoną
|
| do góry |
|
| |
Bazyla

|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 20:27 |
|
|
|
To sklep ,w którym przez wiele miesięcy w klatce siedziało żako .Tłoczone żerdzie ,samo ziarno do jedzenia .Żadnych gałęzi ,warzyw ,owoców .Byłam tam wielokrotnie ,wielokrotnie pytałam czemu papuga nie dostaje warzyw,czemu nie dadzą jej gałęzi do gryzienia .Gałęzie podobno zjadała bardzo szybko i dlatego nie miała .Inna osoba powiedziała ,że nie dają bo nie mają dostępu do niepryskanych drzew .Jak pisałam jestem tam często ,to najbliższy duży sklep zoologiczny .NIGDY nie widziałam by papugi miały warzywa ,nigdy by były wypuszczone .Gdzie one niby latają ? W tym mały pomieszczeniu, w którym są ich klatki ?Wszystkie gatunki naraz wypuszczają?Owszem widziałam wypuszczane w czasie czyszczenia klatek gryzonie ,króliczki ,koszatniczki .Ale nigdy papugi . I jeszcze co do tego żako .Klatka nie była w tym małym pomieszczeniu, stała przy samym wejściu ,prosto w drzwi .Ostatnio w miejscu żako w tej klatce było kilka nimf i kilka świergot .Nierozłączki oczywiście sprzedawane pojedynczo. Kiedyś zapytałam w tym sklepie o granulat dla papug .Nie wiedzieli nawet o czym mówię.Jak dla mnie ten sklep nie wart jest polecenia.
Lepsze warunki mają papugi w zoologicznym w King Crossie .Klatki oczywiście małe ,ale mają świeże gałęzie ,warzywa.
www.garnek.pl/bazyla
|
| do góry |
|
| |
pysia34
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 20:51 |
|
|
|
a gdzie ten king kros? a aleksa latała po tym pomieszczeniu z tyłu nierozłączek było kilka, a co do jedzenia to dopiero zaczynała dawać miała jakąś zieleninę, co do żako zostało sprzedane w końcu za niebagatelne pieniążki :( żal mi go było, teraz są w grupie świergoty i nimfy
|
| do góry |
|
| |
Bazyla

|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 21:12 |
|
|
|
King Cross jest na Bukowskiej ,przy Ławicy . Oprócz aleksy w klatkach w tym pomieszczeniu mają faliste ,nimfy ,rozelki ,mieli długo alekse bez ogona i dość dawno temu na sklepie amazonke w małej klatce.Te wszystkie ptaki są wypuszczane? I tak jak napisałam nie widziałam nigdy żeby papugi dostawały warzywa ,czy zieleninę.
www.garnek.pl/bazyla
|
| do góry |
|
| |
MonikaYa

Aktualnie: Offline Posty: 254
|
| Wyslano: 28 stycznia 2010 o godzinie 22:18 |
|
|
|
jako, że temat jest ogólnie o sklepach, to wtrącę, że w jednym warszawskim Kakadu dwa duże króliki czasem biegają luzem po sklepie i można je głaskać ile wlezie :D może to niezbyt bezpieczne, bo często coś podgryzają a pracownicy nie pilnują ich, ale na pewno nie da się na nie nadepnąć :p (przepraszam za offtop)
|
| do góry |
|
| |
Hebi

Aktualnie: Offline Posty: 9728
|
| Wyslano: 29 stycznia 2010 o godzinie 09:20 |
|
|
|
O, a w którym?
__________________ Blog żółtej żmii
Latać...
Żywienie papug
|
| do góry |
|
| |
MonikaYa

Aktualnie: Offline Posty: 254
|
| Wyslano: 29 stycznia 2010 o godzinie 12:20 |
|
|
|
w Wola Parku, ale czasem je zamykają w klatce, trzeba natrafić :)
|
| do góry |
|
| |