KARTA PRAW PAPUGI

ARTYKULY O PAPUGACH
jak zywic, jak oswajac, jak zrozumiec, jak rozpoznac choroby, jak leczyc i wiele innych.

PIERWSZA POMOC W NAGLYCH WYPADKACH

Nowe posty  Wyswietl liste uzytkowników Forum  Przeszukaj Forum  Pomoc - jak uzywac Forum
  Wejdz na chat  Idz do Galerii Zdjec  Rejestracja  Zaloguj sie
HODOWLA
 Papugi Forum Dyskusyjne : HODOWLA
Tytul Temat: Nimfa niesie jajka (Temat zablokowany Temat zablokowany) Twoja odpowiedzNowy temat
Autor
Wiadomosc << Poprzedni temat | Nastepny temat >>
Raffy

Aktualnie: Offline
Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 20:22 |  

Zbychu, wyraźnie napisałeś (inni chyba też) ze nie zabieraj się za dyskusję, bez zielonego pojęcia. Myślałem, że jesteś chociaż trochę człowiekiem, ale się myliłem.

Męczarnie papugi odczuwają przed smiercią, nie widziałeś mojej szalonej Ary z nowotworem, Niuniusława, któremu wątroba nie działała, a był to niesamowicie radosny samczyk zalecający się do samic - z pewnością w twoich rękach go rozmnozyłbys Miałem też Pacana, który miał przerost serca, męczył się przez parę godzin - rano latał zadowolony, się kąpał, a wieczorem już odszedł - a wadę miał już dłuugo. Miałem też kaleką Konę, która była szczesliwa na swój sposób, nawet jajka znosiła. Miałem też Niunię, która chorowała na nerki przez parę lat - mimo tego rozrabiała i była szalona.

Nie robiłeś sekcji, i życzę Twoim papugom, żeby miały ją jak najpóźniej

zbychu

Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 20:25 |  

Raffy ja nie podważam Twojego doświadczenia w hodowli papug.
Nie rozumiem dlaczego uważasz, że jestem głupim idiotą a na dodatek ani trochę nie jestem człowiekiem ?
Czy używanie takich epitetów przez Ciebie świadczy o dyskusji na normalnym poziomie ?
Pocieszyło mnie to, że Twoja Niunia pomimo tego, że chorowała na nerki rozrabiała i była szalona.

zoltar

Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 20:33 |  

Zbychu, bardzo Cię proszę przestań szukać dziury w całym i odczep się od Hebi. Znamy się osobiście i wiem że fajny gostek jesteś, a teraz nie rozumiem dlaczego wydziwiasz.
Człowiek z wyciętym jednym płucem funkcjonuje normalnie, pod warunkiem, że nie stara się być sportowcem, ani wspinaczem wysokogórskim, w momencie jak się starzeje, zaczyna szwankować serce, zaczyna się męczyć z dwóch powodów, bo i krążenie nie takie i płuca brak. Papuga, której jakiś narząd wewnętrzny, nie ma pełnej wydolności, w warunkach niewoli, gdzie ma wszystko podstawiane pod dziób, jak przeleci 10m to ma świetną kondycję, również nie cierpi, dopiero kiedyś zacznie jak więcej rzeczy naraz się nałoży, na wolności by nie miała szans.
do góry Zobacz zoltar's Profil Szukaj innych postow napisanych przez zoltar

zbychu

Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 20:34 |  

Hebi napisała: Mam wniosek: nie karmić trolla.

Hebi pisz na temat. Tutaj dyskutujemy o papugach a nie o trollach.

zbychu

Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 20:41 |  

Zoltar po prostu mam ochotę podyskutować o papugach. Papugi forum dyskusyjne jest chyba do tego odpowiednim miejscem. Nikogo nie zmuszam do dyskusji. Jak ktoś dyskutuje to widocznie ma taką potrzebę. Jeżeli ja mu taką potrzebę pomagam zaspokoić to chyba robię dobrze.
Oby tylko gimnazjaliści i licealiści nie zapomnieli odrobić lekcji na jutro do szkoły.

Czarodziejka

Wyslano: 08 lutego 2010 o godzinie 23:12 |  

Jestes zlosliwy a dyskusja z toba nie ma zadnego sensu
Zamknac temat proponuje...
do góry Zobacz Czarodziejka's Profil Szukaj innych postow napisanych przez Czarodziejka

Przykro nam, ale nie mozesz odpowiedziec na ten post.
Ten temat jest zamkniety.

<< Poprzednia strona z 6
  Twoja odpowiedzNowy temat
Wersja do wydrukowania Wersja do wydrukowania

Nie mozesz rozpoczynac nowe tematy
Nie mozesz odpowiadac w rozpoczetych juz tematach
Nie mozesz kasowac swoich postow
Nie mozesz edytowac swoje posty
Nie mozesz zakladac sondy
Nie mozesz glosowac w sondach