KARTA PRAW PAPUGI

ARTYKULY O PAPUGACH
jak zywic, jak oswajac, jak zrozumiec, jak rozpoznac choroby, jak leczyc i wiele innych.

PIERWSZA POMOC W NAGLYCH WYPADKACH

Nowe posty  Wyswietl liste uzytkowników Forum  Przeszukaj Forum  Pomoc - jak uzywac Forum
  Wejdz na chat  Idz do Galerii Zdjec  Rejestracja  Zaloguj sie
! O S T R Z E G A M !
 Papugi Forum Dyskusyjne : ! O S T R Z E G A M !
Tytul Temat: Zabawa w rozmnażanie Twoja odpowiedzNowy temat
Autor
Wiadomosc << Poprzedni temat | Nastepny temat >>
Sylsiaczek

Aktualnie: Offline
Wyslano: 17 kwietnia 2008 o godzinie 14:49 | Cytuj Sylsiaczek

Przykre, ze ludzie nie myślą... Moga spokojnie zapobiegać takim tragediom (sterylizacją czy też w przypadku papug nie dopuszczaniem do lęgów), ale po prostu im się nie chce i nie czuja się odpowiedzialni za te wszystkie cierpiące, bezdomne stworzenia.  Moje koty też sterylizowane.

Hebi

Wyslano: 08 pazdziernika 2008 o godzinie 15:08 | Cytuj Hebi

Afeczka nie żyje... Tkanki są nadal badane i dokładna przyczyna śmierci będzie znana za jakiś czas, ale zapytałam lekarkę, jak Afeczka wyglądała w środku (bo jak na zewnątrz, to sama wiem...). Dowiedziałam się, że narządy wewnętrzne miała malutkie, ledwo rozwinięte. "Była strasznie pusta w środku" - to cytat z lekarki. To samo było z Reszką, u niej też narządy wewnętrzne były słabo rozwinięte, a gonady na tyle słabo, że nawet ptak nie uzyskał wyglądu zewnętrznego samca.

Ile osób, które twierdzą, że ptaki się rozmnażają i pisklęta są "zdrowe" produkuje ptaki o niedorozwoju narządów wewnętrznych? Tego nie widać z zewnątrz. Ptak może wyglądać i zachowywać się zupełnie normalnie. Tyle, że umiera po roku czy dwóch na niewydolność tych niedorozwiniętych organów...

do góry Zobacz Hebi's Profil Szukaj innych postow napisanych przez Hebi Odwiedz Hebi's strona domowa

Atame

Wyslano: 08 pazdziernika 2008 o godzinie 18:25 | Cytuj Atame

Ja podobne przykłady ludzkiej lekko mylności i nie wiedzy mógłbym podać w odniesieniu ludzi do ludzi. Każdy z nas jest człowiekiem i każdy z nas popełnia błędy. Na ludzką głupotę niestety nie ma lekarstwa . Jednak ludzie potrafią się uczyć na własnych błędach , na cudzych błędach, od siebie na wzajem. Właśnie dla tego istnieje to forum, właśnie dla tego uczę dzieciaki udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Wystarczy chcieć się uczyć
do góry Zobacz Atame's Profil Szukaj innych postow napisanych przez Atame

nike

Wyslano: 04 lutego 2010 o godzinie 18:23 | Cytuj nike

U nas w szkole jest para felek. Oczywiście nie obeszlo sie bez budki lęgowej!!! Papugi wyglądają na młode, nie mają żadnej diety i na 98% są rodzeństwem. Wiele razy upominałem, wyjaśniałem itd ale budka nadal jest. To nie jedyny błąd. Plastikowe rzerdki, brudne pojomniczki i klatka żadko myta, stres, nic do scierania dziubka, brak sepi lub wapna... jak chcecie moge powymieniac jeszcze pare. Rozmawiałem z panią i mowiła że kiedyś trafiła do niej papuga z dziobem jak semp i nie umiała jesć, a i tak chce rozmnarzać papugi nie wiedząc prawie nic o tym!!! Mówiłem o wadach o diecie o tym ze to na pewno rodzeństwo! Do tych (za przeproszeniem) idiotów to nie dociera!!!!   

Anka.pl

Aktualnie: Online
Wyslano: 04 lutego 2010 o godzinie 20:35 | Cytuj Anka.pl

Bo nauczycielki ' wiedzą najlepiej'
Kiedy ich słucham,to mi się po prostu chce rzygać!

U nas z koleji jest akwarium.63l a gupików 200, glonojady ( to wogle masakra-one mogą być 1 na 100 l ) a jest 5 ..

Wypowiedz byla edytowana przez: Anka.pl 04 lutego 2010 o godzinie 20:36

PapugaMiki38

Wyslano: 04 lutego 2010 o godzinie 21:11 | Cytuj PapugaMiki38

O tak,ja pamiętam jak w 1-3 mieliśmy dwie papużki falisteWtedy nic nie wiedziałam o papugach,więc nie byłam świadoma ich nieszczęścia.Kiedyś,gdy któraś się wydostała z klatki,dzieci wielce radosne,a ksiądz(mieliśmy z nim lekcje) łapał je w locie i wszyscy bili brawo Papugi po jakimś czasie zmarły,jeśli dobrze wiem,to nawet czterech lat nie pożyły.Jedynie gdy ja miałam je w domu np.podczas świąt to pojadły trochę jajka i się wylatały.

Dodam fakt ze sklepów zoologicznych.Wiele ludzi kupuje ptakai nie mając zupełnego pojęcia o nich i pytają się,niestety,sprzedawców sklepu.A taki sprzedawca "wciska" budkę lęgową tłumacząc,że świetne miejsce dla papużek,że będą sobie w nim spały.I ludzie dają się nabrać,a potem się dziwią na widok jajek Spotkałam się kilka razy już z czymś takim.

Wypowiedz byla edytowana przez: PapugaMiki38 04 lutego 2010 o godzinie 21:12
do góry Zobacz PapugaMiki38's Profil Szukaj innych postow napisanych przez PapugaMiki38

Jesli chcesz wyslac odpowiedz w tym watku musisz najpierw zalogowac sie
Jesli nie jestes jeszcze zarejestrowanym uzytkownikiem to nie czekaj dluzej zarejestruj sie

<< Poprzednia strona z 2
  Twoja odpowiedzNowy temat
Wersja do wydrukowania Wersja do wydrukowania

Nie mozesz rozpoczynac nowe tematy
Nie mozesz odpowiadac w rozpoczetych juz tematach
Nie mozesz kasowac swoich postow
Nie mozesz edytowac swoje posty
Nie mozesz zakladac sondy
Nie mozesz glosowac w sondach